Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
>Noordwestelijk Italië ideaal voor golfers
Alle artikelen


Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels

Stress en spanningen van je af laten glijden? En nu echt eens dat voornemen voor het nieuwe jaar doorzetten en kilo's afvallen? Het kan met het omvangrijke aanbod van kuurbehandelingen in Duitse kuurhotels. ‘Zwaarlijvigheid en stress zijn dé huidige welvaartsziekten. Onze hotels bieden adequate behandelingen op topniveau en uitgevoerd door professioneel opgeleid personeel', aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland.

Als geen andere Europees land kent Duitsland een lange kuurtraditie. Alle 44 bij Wellness-Hotels-Deutschland aangesloten hotels zijn geclassificeerd in het luxe vier- of vijfsterren segment en kenmerken zich voorts door een zeer divers aanbod aan behandelingen voor geest en lichaam. Naast aandacht voor het uiterlijk staat ook de inwendige mens hoog op het vaandel van ieder hotel. ‘Vanzelfsprekend want ieder mens is liever fit dan vet. Gezondheid begint op je bord, bewust en smakelijk eten is een wezenlijk onderdeel van een kuurverblijf en betekent allerminst dat men de hele dag aan wortels moet knagen', stelt Altewischer. Veel aangesloten hotels bieden nu speciale vermagerings- en ontslakkingsarrangementen aan.

Kuren in de winter

Eenderde van de kuurhotels liggen in sneeuwrijke gebieden. Met name de hotels in Sauerland, Allgäu, Bayern en het Zwarte Woud bevinden zich in of nabij wintersportoorden met skihellingen, langlauf loipen of sneeuwschoenwandelingen. ‘Kuren in de winter is warm aanbevolen', vervolgt Altewischer. ‘Overdag actief buiten - met langlaufen verbanden we zo'n 450 calorieën per uur en met sneeuwschoen-wandelingen maar liefst 1000 per uur - en dan ‘s avonds in de warme sauna ontspannen is een weldaad voor het lichaam.'


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats