Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Oostenrijkse bergdorp Filzmoos

Oostenrijk wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Zowel zomer als winter groeien de bezoekersaantallen uit Nederland en ook de gemiddelde verblijfsduur van de Nederlanders neemt toe. Het sfeervolle Oostenrijkse bergdorp Filzmoos, op slechts 60 km afstand van de ‘Mozartstad' Salzburg, is een geliefde vakantiebestemming.

In de winter staat Filzmoos met haar schitterende omgeving garant voor veel ski- en wandelplezier, maar ook ‘s zomers is er in dit familievriendelijke en romantische wandel- en fietsparadijs veel te beleven. Met ruim 200 kilometer aan wandelpaden is er volop gelegenheid voor ontspannende en uitdagende wandel- en mountainbiketochten. Nieuw in de zomer is de aanduiding van de moeilijkheidsgraad van de wandel- en fietsroutes. Net als bij het skiën zijn de paden geclassificeerd in blauwe (ontspannend), rode (sportief) en zwarte (geoefend) routes. Door gebruik te maken van de kabelbaan en de speciale wandelbus kan iedereen een gepaste, mooie en afwisselende tocht maken. En de auto kan gewoon blijven staan.


Begeleiding

Wie wil wandelen onder professionele begeleiding kan terecht bij het Outdoor Center ‘Filzmoos Aktiv'. Van 21 mei t/m 14 oktober a.s. biedt dit centrum elke dag diverse begeleide (Nordic) wandelingen en klimtochten voor gevorderden en beginners.
In Filzmoos kan men ook uitstekend terecht voor andere sportieve activiteiten, zoals tennis, mini-golf, paardrijden, vliegvissen, raften en canyoning. Naast inspanning is er volop gelegenheid voor ontspanning. Een duik in het zwembad of een bezoek aan de sauna is een heerlijke afsluiting.
Verschillende accommodaties in Filzmoos beschikken over uitstekende wellnessfaciliteiten, maar men kan ook terecht voor bijvoorbeeld een kookcursus bij topkok Johanna Maier van het met twee Michelinsterren en 4 Gault Millau-koksmutsen bekroonde Hotel-Restaurant Hubertus. Diverse hotels in Filzmoos bieden kinderopvang en speciale familieprogramma's aan. In de zomervakantie biedt Filzmoos elke dag gratis kinderanimatie.

Festiviteiten en uitstapjes

Regelmatig worden themaweken, dorpsfeesten en (muziek)evenementen georganiseerd. Ook biedt de omgeving genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Vanaf 1 mei is de grootste ijsgrot ter wereld, Eisriesenwellt in Werfen, weer open voor het publiek. Ook een bezoek aan Slot Hellbrunn met de bekende Wasserspiele is een aanrader.
Vroege vogels kunnen elke donderdag al vroeg met de kabelbaan naar de Dachsteingletsjer om te genieten van de zonsopkomst. Aansluitend kan men een gletsjerwandeling maken, paragliden of een bezoek brengen aan het ijspaleis. Op ca. 60 km afstand ligt de muziekstad Salzburg, geboorteplaats van Mozart en onlosmakelijk verbonden met de film en musical The Sound of Music.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats