Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Toerist zeer welkom in GeorgiŽ

GeorgiŽ, de voormalige Russische staat en sinds 1992 vrije republiek tussen Zwarte Zee en Kaukasus, heeft ambitieuze plannen voor de bevordering van het toerisme vanuit Nederland.

GeorgiŽ Ďheeftí wat met Nederland, sinds enkele jaren geleden de jonge president Mikhail Saakasjvilli de politieke macht van de Ďoude gardeí in het land overnam. Zijn charmante vrouw, de Nederlandse Sandra Roelofs, won al snel het vertrouwen ťn de harten van de GeorgiŽrs en zorgde daarmee tegelijkertijd in GeorgiŽ voor heel veel goodwill voor ons land.

Welkom

ĎNederlanders zijn in GeorgiŽ meer dan welkomí, zegt Fred Vorstenbosch, die tot 2003 als toeristisch PUM-expert (Programma Uitzending Managers), verschillende keren naar het land trok om de toeristische sector met zijn adviezen van dienst te zijn. ďToen ik er voor het eerst kwam stond het toerisme nog volledig in de kinderschoenen. Intussen begint het zich een beetje te ontwikkelen en neemt men goede initiatieven om deze sector verder te ontplooienĒ, zegt hij.  Het ministerie van toerisme werkt, onder aanvoering van de heer Saba Kiknadze, zowel in eigen land als daarbuiten hard aan de verdere uitbouw van het inkomend toerisme naar de jonge republiek.

Ongerept

GeorgiŽ heeft de toerist op het gebied van natuur en cultuur heel veel te bieden, is de rotsvaste overtuiging van PUM-expert Fred Vorstenbosch. ĎHet land is van een geweldige, ongerepte schoonheid, zeden en gebruiken verschillen in een groot aantal opzichten sterk van de onze, er is sprake van een diepe religiositeit en er zijn prachtige kerken en kloosters met een indrukwekkende historieí.
GeorgiŽ kan in principe het hele jaar door worden bezocht en kan wintersporters absolute sneeuwgarantie bieden in de bergen van de Kaukasus. Fietsen, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en zwemmen, mogelijkheden voor actief toerisme zijn er volop. Maar ook kun je er in volledige stilte van de natuur genieten

GeorgiŽ is ook het geboorteland van Stalin. Zijn geboortehuis (erg klein, volgens Vorsterbosch) kan er worden bezocht, evenals het Stalinmuseum en de speciale trein van de dictator, die er vlakbij is opgesteld en waarin de Russische leider met vriend en vijand zijn soms heftige politieke gesprekken en onderhandelingen voerde.

Toegankelijk

De Georgische keuken is voor toeristen uit het Westen erg toegankelijk, er is een bloeiende wijnbouw en ook de plaatselijke sterke drankjes zijn niet te versmaden, vindt Vorsterbosch. GeorgiŽrs hebben bovendien in het algemeen een rustig levensritme. Vorsterbosch: ďZe zijn geen mensen van de agenda en hebben zelden haast. Ooit heb ik ze wel eens gezegd: wij in het westen hebben de klok, maar jullie hier in GeorgiŽ hebben de tijdĒ.
GeorgiŽ is een vakantieland, zo meent de PUM-experet, voor hen die willen ontdekken, genieten, beleven en ervaren. En presidentsvrouw Sandra Roelofs zei nog onlangs in een uitzending op de Nederlandse radio dat er Ďgeen mooier en hartelijker land is om te bezoeken dan deze prachtige republiek tussen het majestueuze Kaukasusgebergte en de heerlijke Zwarte zeeĒ.

Vliegen

Vanuit West-Europa onderhouden verschillende luchtvaartmaatschappijen lijndiensten op de hoofdstad Tbilisi. KLM voert vanaf Amsterdam drie keer per week de circa 5 uur durende vlucht naar het ruige, bergachtige land uit. Wees voorbereid op een beperkte infrastructuur en hier en daar slechte wegen, en je wordt beloond met magnifieke berg- en kustlandschappen, afgelegen kloosters, historische plaatsen en een heerlijke keuken.
Het oude deel van Tbilisi, de hoofdstad, bestaat uit slingerende steegjes en een boeiende mengeling van kerken, synagogen en moskeeŽn. Vlak bij de stad Vardzia is een ondergrondse grottenstad die door vroege christenen in de bergwanden is uitgehakt, aldus de KLM bestemmingsinformatie.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats