Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Zonsverduistering 2008


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Kerstmarkten in Duitsland

Wie aan kerstmarkten denkt, denkt aan Duitsland. Daar zijn de Weinachtsmärkte een echte traditie, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekken. Halverwege november beginnen de kerstmarkten waar muziekorkesten, dagjesmensen, kraamhouders en natuurlijk Nikolaus zorgen voor een heerlijke ambiance. Ook dit jaar zullen er weer heel veel Nederlanders tijdens de laatste weken voor kerstmis naar Duitsland gaan om één van de meer dan 2.500 kerstmarkten te bezoeken en lekker te winkelen in de mooi verlichte en gedecoreerde straten van de Duitse steden.

De eerste kerstmarkt in Duitsland vond al in 1434 in Dresden plaats en tot de dag van vandaag zijn de kerstmarkten één van de grote trekpleisters voor mensen uit de hele wereld om Duitsland te bezoeken. Ook Nederlanders houden van de speciale sfeer die in de laatste 4 tot 5 weken voor kerstmis de Duitse steden kenmerkt. Maar met de maar liefst 2.500 kerstmarkten die Duitsland telt is het moeilijk om een keuze te maken. Hulp biedt de handige Nederlandstalige brochure “Wees welkom in het Kerstland”. De 36 pagina’s tellende gratis brochure wordt uitgegeven door het Duits Verkeersbureau en presenteert grote en kleine kerstmarkten in heel Duitsland. Natuurlijk mogen op deze lijst de bekendste markten als de Dresdener Striezelmarkt en de Christkindlesmarkt in Neurenberg niet ontbreken. Maar er wordt ook aandacht besteed aan kleine en in Nederland minder bekende kerstmarkten als die in Deidesheim of de historische kerstmarkt op de Wartburg in Eisenach.

Keulen

In de periode voor Kerst bezoeken elk jaar weer veel mensen de feestelijk versierde kerstmarkten in de binnenstad om er rond te slenteren, te flaneren en te snuffelen. Keulen is er helemaal klaar voor om haar gasten met een royaal aanbod van kerstmarkten, kribben, exposities en niet in de laatste plaats de gevarieerde koopmogelijkheden te ontvangen. Voor het indrukwekkende decor van hét karakteristieke kenmerk van Keulen, is de kerstmarkt am Dom met 160 houten huisjes ingericht. Onder de grootste dennenboom van het Rijnland heeft de bezoeker de keuze uit allerlei lekkernijen, kan men kunstenaars bezig zien en genieten van een glas “Original Christkindl Glühwein”. Op de Alte Markt voor het raadhuis van Keulen is het vooral voor kinderen een kerstparadijs. Met een nostalgisch carrousel, poppentheater, bezoek van de kerstman en veel speelgoedkramen lokt deze kerstmarkt in het hart van de oude binnenstad sinds jaren jong en oud naar Keulen. De oudste kerstmarkt van Keulen bevindt zich op de Neumarkt, het centrale plein in het centrum en in het winkelgebied. De historische kramen uit het begin van de 70-er jaren, stralen een nostalgische flair uit. Behalve kunstnijverheidproducten kan men hier sierborden met afbeeldingen van historische kerstmarkten op de kop tikken.

Kerstmarkt van Aken

Tot ver buiten de grenzen van de regio is de markt van Aken bekend en geliefd door zijn buitengewoon gezellige, familiaire sfeer. Op de kerstmarkt van Aken ontmoet men familie en vrienden. Een ritje op de draaimolen is voor kinderen verplicht, net als glühwein drinken voor de volwassen, aardappelpannenkoeken zijn op ieder ogenblik van de dag een aanrader – natuurlijk ook Printen en ander kerstgebak, Dominosteine, Lebkuchen en Spitzkuchen (soort peperkoek), speculaas en marsepeinbroden, die door Akense firma’s over de hele wereld worden verspreid, en op de kerstmarkt in Aken, bij wijze van spreken vers uit de oven, natuurlijk buitengewoon goed smaken. Inmiddels bezoeken jaarlijks 1,5 miljoen mensen de kerstmarkt, waaronder gasten uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Adventstijd in de regio Bonn

Alle jaren opnieuw zorgen de kerstmarkten tijdens de advent voor een feestelijke sfeer in de Beethovenstad aan de Rijn. In de binnenstad van Bonn wordt er van 18 november tot 23 december (behalve op de dag van de dodenherdenking, 20 november) in 160 kraampjes kerstversiering, kribben, kaarsen en ambachtelijke kunst aangeboden. Op het kerstpodium is er dagelijks een gevarieerd programma: poppenkast en muziek vermaken de bezoekers, Sinterklaas verschijnt op het toneel. In het kader van “Bonn On Ice” is er een kunstijsbaan op het Friedensplatz waar iedereen naar hartelust kan schaatsen. De geur van sparrengroen, bisschopwijn, hete kastanjes en lekkere peperkoeken zorgt overal voor een heerlijke kerstsfeer.
Siegburg staat ook in het jaar 2005 in het teken van nostalgie. Het marktplein met de historische gebouwen biedt het passende decor voor de middeleeuwse kerstmarkt. Van 26 november tot 21 december worden de bezoekers dagelijks (van 11 tot 20 uur) vermaakt door ambachtslieden, musici en handelaren van over de gehele wereld. Bij de authentiek nagebouwde marktkraampjes kunt u terecht voor ambachtelijke eigenaardigheden en fijne exotische artikelen. Liefhebbers van de middeleeuwen kunnen Bourgondisch eten en drinken en zich laten vermaken door de grappen van de goochelaars of door de geluiden van rondrijzende muzikanten.

Düsseldorfer Kerstmarkt

De Düsseldorfer Kerstmarkt presenteert zich met nieuwe verrassingen. De ca. 270 kraampjes zijn vormgegeven in een compleet nieuw design, passend bij de pleinen en straten waarover de Kerstmarkt zich uitstrekt. Van historisch tot modern, de nieuwe vormgeving van de Düsseldorfer Kerstmarkt laat geen wens onvervuld. Geheel in rood staat de betoverend mooie kerstmarkt te stralen, aan de voet van het symbool van Düsseldorf, het ruiterstandbeeld van Jan Wellem. De kraampjes op het marktplein sluiten qua kleur en stijl aan bij het in baksteen opgetrokken historische Renaissance-raadhuis dat in het centrum van de oude binnenstad van Düsseldorf staat. De aangrenzende Marktstraße wordt omgetoverd tot een wijk van ambachtslieden: glasblazers, kaarsenmakers, kunstsmeden en kribbe-snijders bieden hier hun goederen te koop aan. Een bijzondere attractie is de met de hand gesneden levensgrote kribbe uit het district Bethlehem.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats