Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
>Noordwestelijk Italië ideaal voor golfers
Alle artikelen


Verkennen van Lissabon

Lissabon staat vanwege de unieke lichtinval bekend als de ‘Witte Stad'. Het heldere licht en aangename klimaat nodigen uit tot prachtige wandelingen door alle delen van de stad. De schoonheid van de stad gaat verder dan de beroemde monumenten die er te bezichtigen zijn. Je kunt de stad op allerlei manieren verkennen. Te voet, vanaf het water, met een ouderwetse tram of met een tourbus.

Bekijk Lissabon vanaf de kalme wateren van de rivier de Taag tijdens een cruise met een oude veerpont. Alles is mogelijk, of het nu gaat om een korte tocht met een klein gezelschap of een uitgebreide tocht met meer personen. Dit zijn twee uur durende cruises om de stad en haar monumenten te bekijken vanaf de Taag. De schepen vertrekken twee keer per dag, om 11.00 uur en 15.00 uur, van april tot oktober. De boot vertrekt vanaf Praça do Comércio, in Belém en Parque das Nações kunnen de opvarenden even aan wal.

Lissabon per tram

De trams van Lissabon weerspiegelen het hart en de ziel van de stad sinds 97 jaar. 72 kilometer spoor loopt op en neer door de heuvels van de stad. Het is één van de beste manieren om de stad te ontdekken. De plaatselijke trammaatschappij CARRIS, heeft vier oude trams gerenoveerd. Ze zijn fel rood geschilderd en hebben een retro uiterlijk. Ze worden gebruikt voor schitterende ritten over de heuvels van Lissabon, wat volgens kenners, de beste manier is om de stad te leren kennen.

Sightseeing tour met de bus

CARRIS heeft ook een tourbus met open dak die langs de meest imposante delen van de stad rijdt. Er kan gekozen worden uit twee verschillende tours, beide met uitleg over de bezochte plekken via een audiosysteem. Met de ‘Tagus Bus Tour' worden alle delen van de wijk Belém verkend. De tour vertrekt vanaf Praça do Comércio om 11.00 uur en 16.00 uur. Het moderne deel van de stad wordt aangedaan met de ‘Oriente Express Bus Tour'. Beginpunt van deze tour is ook Praça do Comércio om 11.15 uur, 13.15 uur en 15.15 uur. Bij aankoop van een dagticket kan op diverse plekken in- en uitgestapt worden.

Stad om te shoppen

Lissabon is een verleidelijke stad om te shoppen. De stad heeft een gevarieerd en breed aanbod aan winkels. Lissabon biedt elegante, luxe winkels maar ook vlooienmarkten, goedkopere boetiekjes en moderne winkelcentra. De belangrijkste winkels zijn te vinden in de wijk Baixa, vooral de straten Rua Augusta voor kleding en schoenen en Rua Áurea voor sieraden. Chiado en Bairro Alto zijn de wijken voor kleding, keramiek en haute couture. Voor merkkleding en schoenen is Avenida da Liberdade de ‘place to be'. De grotere, overdekte winkelcentra zijn Centro Comercial Colombo, Vasco da Gama en Complexo das Amoreiras. De prijzen in Lissabon vallen in de categorie laagste prijzen van Europa, vooral schoenen en leer zijn hier voordelig. Indien men op zoek is naar haute couture, dan heeft Lissabon de nieuwste collecties van zowel Portugees als Italiaans design.

Trendy clubs en echte Fado

Lissabon heeft een uitgebreide culturele kalender. Lissabon host zowel moderne als traditionele evenementen van klassieke muziek, ballet en opera tot straatfestivals en stierengevechten. Er is ook voldoende entertainment in de avond, dat zich veelal afspeelt in trendy clubs en bars langs de waterkant van Bairro Alto. Hoewel de muzikale ziel van Lissabon in de fado ligt, zijn er in de stad voldoende andere muziekstromen uit Afrika en Zuid-Amerika, van jazz tot rock.Fado is zoals een blues, een expressie van verlangen en verdriet. Letterlijk betekent het ‘lot'.
De meest trendy clubs en bars zijn vooral te vinden in twee gedeeltes van de stad: de wijk Bairro Alto en het gebied aan de rivier de Taag. De Docas (ofwel havens), een gemoderniseerd gebied aan de rivier, vanaf Belém tot aan het Santa Apolónia trein station. Dit is dé nieuwste plek om chique te lunchen of dineren, of om later op de avond uit te gaan. Een paar honderd meter richting het oosten, op loopafstand van Doca de Santo Amaro, is Doca de Alcântara ‘the place to be', met een verzameling van bars en discotheken. Ook in dit gebied is Avenida 24 de Julho met de meest trendy en druk bezochte nachtclubs.

Estoril

Vlak buiten Lissabon bevindt zich de regio Estoril. Deze regio strekt zich uit van de plaats Carcavelos tot Guincho en ligt aan de Atlantische Oceaan. Estoril heeft veel toeristische plekken en vooral veel kustlijn met mooie stranden. De zuidelijke stranden van Carcavelos, Tamariz en Cascais hebben fijn zand en een kalme zee. Het westelijke Guincho strand heeft een levendige zee en staat bekend vanwege de goede surfmogelijkheden. Kustplaats Cascais is tegelijkertijd een modern stadje als een klein vissersdorp, want de invloeden van de Europese aristocraten die er vroeger hebben gewoond, zijn behouden. In Cascais zijn vissers met hun boten en netten, elegante paleizen, een moderne haven, uitstekende restaurants, verleidelijke stranden en een rij van forten langs de kustlijn. Langs deze kust staat de Farol da Guia (vuurtoren) en vlakbij de Boca do Inferno (huis van de hel), een majestueuze grot met een schitterend uitzicht.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats