Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
>Noordwestelijk ItaliŽ ideaal voor golfers
Alle artikelen


Santos Lissabon magneet voor trendy designers

De wijk Santos, een voormalige industriŽle buurt langs de Taag in Lissabon, is onlangs herdoopt tot Santos Design District (SDD). De wijk is sinds de komst van lokale en internationale designers sterk gemoderniseerd en je vindt er steeds meer trendy winkels, restaurants en bars.

Voor de liefhebbers: modern design in de voormalige industriewijk Santos in Lissabon trekt steeds meer jong en artistiek publiek. Sinds de jaren '80 vormt Santos een geliefd onderkomen voor kunstenaars en creatieven die in de leegstaande fabriekspanden hun ateliers, kantoren en galeries inrichtten.

Trekpleister

In Santos zijn ook de prominentste kunst- en modeacademies van Portugal (IADE, UAL, ETIC) gevestigd. Een ware trekpleister voor de ruim 4.000 studenten die zich bezighouden met design, architectuur, kunst, communicatie en mode. Het ruime aanbod aan goede (lokale) restaurants en clubs en bars van internationaal allure maken Santos inmiddels een van de populairste uitgaanswijken van Lissabon is.

Design-night

Om het creatieve karakter van de wijk te behouden, wordt op iedere laatste donderdag van de maand (design)5 night georganiseerd. Deelnemende winkels en musea blijven op die dag langer open en restaurants bieden aantrekkelijk geprijsde (design) 5 menu's.  


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats