Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
>Noordwestelijk ItaliŽ ideaal voor golfers
Alle artikelen


Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen

In de zacht glooiende heuvels van de Ardennen vind je de mooiste verrassingen. Sosoye is het nieuwste dorp, dat is uitverkoren tot het lidmaatschap van 'les plus beaux villages de Wallonie', de mooiste dorpen van WalloniŽ.

Als je gewoon lekker een beetje rond toert door het gebied, zie je plotseling een zeshoekig bord met een tekening van een rood kerktorentje en groene bosjes op een bruine achtergrond. Dit bord wijst erop dat je ťťn van de zogenaamde 'mooiste dorpjes van WalloniŽ' nadert.
Eind 2006 werd het 23ste dorp officieel toegelaten tot de vereniging 'les plus beaux villages de Wallonie' (= de mooiste dorpen van WalloniŽ) die sinds 1994 bestaat. Het is Sosoye, een klein juweeltje langs de Molignťe vallei, een zijriviertje van de Maas tussen Namen en Dinant.

Geboortekerk

Natuurlijk moet het dorp voldoen aan een aantal voorwaarden. Landelijk gelegen, een karakteristiek dorpsgezicht en ťťn of meer historische monumenten. Dat is dik voor elkaar in Sosoye. De huizen zijn gebouwd in de stijl en met het kalksteen uit deze streek.
Op een heuveltje (de inwoners van Sosoye noemen zichzelf de Ďmontagnards') staan de meest karakteristieke gebouwen, zoals de gerestaureerde Geboortekerk, de pastorie en de 17e eeuwse tiendenschuur.

Fietskarretjes

Over het oude spoorlijntje dendert gelukkig geen trein meer, alleen leuke fietskarretjes, de zogenaamde railbikes, leuk voor het hele gezin. Sosoye is een rustpunt voor toeristen en staat garant voor een mooie wandeling met aansluitend een terrasje.
Sosoye is vanuit toeristisch oogpunt ideaal gelegen in de lieflijke Molignťe vallei. Die vallei biedt van alles: de Abdij van Maredsous, waar het heerlijk wandelen is en waar je ook lekker kunt smullen van abdijbier en abdijkaas. De railbike, een fietskarretje waarop je met het hele gezin een tochtje van een half uur maakt dwars door de vallei.

RuÔnes

Diverse ruÔnes die open zijn voor publiek en zelfs nog een ander lid van de mooiste dorpen van WalloniŽ, het dorpje FalaŽn. Hier vindt men een kasteelhoeve en de ruÔnes van het kasteel van Montaigle. Mountainbikers en fietsers kunnen goed terecht op de vrij rustige wegen en voor wandelaars zijn zeer veel routes.
Met name de Abdij van Maredsous is populair bij wandelaars van alle leeftijden. Vanaf het plein van de abdij vertrekken 6 bewegwijzerde routes die in lengte variŽren van 4,5 tot 12 km. Dwars door bos, over heuvels, door dorpjes. Een feestje, in elk seizoen van het jaar.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats