Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Turkse kuuroorden

Turkije verheugt zich in een groeiende belangstelling van veel toeristen. Maar het merendeel van de bezoekers verkennen vaak een gebied dat niet verder reikt dan de plaats waar het hotel gevestigd is en het plaatselijke strand.

De enorme culturele rijkdom rechtvaardigt een bredere oriëntatie dan louter zon, zand en zee. Hoewel de warmwaterbronnen van Pamukkale zeer bekend zijn, weten weinigen dat Turkije ruim 30 kuuroorden telt. Of men nu drie weken op het strand ligt te zonnen, een rondreis maakt of een stedenreis geboekt heeft naar bijvoorbeeld Istanbul, een behandeling, kuur of beauty-arrangement in een Turks kuuroord is een ontspannen en zeer authentieke ervaring.

Hot Springs & Spas

Informatie over traditionele kuuroorden vindt men in de Engelstalige brochure ‘Hot Springs & Spas’ van het Turks verkeersbureau. Nadere info op www.turizm.gov.tr.
In de brochure worden 14 kuuroorden en thermaalbaden beschreven. De laatste bladzijde toont een overzichtskaart met de locaties. Per kuuroord wordt een beschrijving gegeven, welke behandelingen er beschikbaar zijn en waar men kan overnachten. Een Turks bad nemen in Bursa, een thermale stoombehandeling in Bolu, een modderbehandeling ondergaan in Izmir en een duik nemen in de natuurlijke zwembaden van Denizli, de mogelijkheden zijn velerlei. Een bijzonder kuuroord is Balikli Çermik nabij het plaatsje Kangal: het water van de twee bassins wordt bevolkt door miljoenen visjes die een helende werking hebben voor kuurgasten met huidproblemen.

Forse plus

Wereldwijd bezochten de eerste zes maanden van 2005 ruim 8,5 miljoen toeristen Turkije: daarmee plust het land 27,2 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2004 toen het aantal bezoekers 6,7 miljoen bedroeg. Dit blijkt uit zojuist gepubliceerde cijfers van het Turkse Ministerie van Toerisme en Cultuur. ‘Naar verwachting passeren we dit jaar de mijlpaal van 20 miljoen toeristen mondiaal ’, aldus directrice Yasemin ªen van het Turks Verkeersbureau in Den Haag. Ook prognosticeert ªen voor heel 2005 een stijging van het aantal Nederlanders: van 1.191.382 in 2004 naar bijna 1.350.000 miljoen dit jaar.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats