Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
>Noordwestelijk ItaliŽ ideaal voor golfers
Alle artikelen


Kerst in Valencia

De donkere dagen voor Kerst staan weer voor de deur en daarbij hoort een sfeer van dennentakken, warme truien en gure winterse buien. Of toch niet? Ook in het Spaanse Valencia, bekend als zonnige citybreak bestemming, creŽert men op geheel eigen wijze een sfeervolle Kerststemming.

Elk jaar rond kerst worden in de Spaanse stad Valencia duizenden lampjes ontstoken en  voor de vele winkels en boetiekjes rode lopers neergelegd. Al in begin december wordt deze feestmaand ingeluid door het onsteken van de lichtjes in een speciale kerstboom op het grote terras van het stadhuis. Dit jaar voor het eerst zijn hiervoor energiebesparende, kleurrijke LED-lampjes gebruikt. De boom zelf bestaat uit een 12 meter hoge, minimalistische constructie  van staal en kunststof dennentakken, en is bekroond met een drie dimensionale piek bestaande uit futuristische blauwe lichtslangen. De gloed van de vele lichtjes verspreid zich over de omringende straatjes hetgeen voor een gezellige sfeer zorgt.

Enorme kerststal

Nieuw is de enorme kerststal die op het plein bij het stadhuis te vinden is.
Meer dan 6000 kg cement, 1000 kg matten en touwen, 200 kg spijkers, 175 kilo lijm, 300 kg verf, 25.000 Watt licht en geluid, 300 spotlights, 6 kilometer bedrading, 3 vrachtwagens vol kurk, 300 kerstfiguren en ruim 10.000 manuren zijn geÔnvesteerd om de ultieme kersstal te creŽren.
In het Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia wordt tenslotte jaarlijks een spectaculair Kerstfestival georganiseerd met allerlei vormen van entertainment, theater, workshops, concerten en kraampjes.  De grote vijver voor dit Museum van Kunst en Wetenschap is omgetoverd tot een schaatsbaan waar een demonstratie van de Spaanse versie van het populaire tv- programma Dancing with the Stars zal worden gegeven.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats