Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Vliegvakanties nog steeds populair

Voor deze zomer (1 april – 1 november) hebben tot en met 10 juli 2% méér Nederlanders een vakantie geboekt dan vorig jaar in die periode, aldus het ANVR/ TNS NIPO. De consument pakt deze zomer, vaker dan vorige zomer, graag het vliegtuig naar Europese (+12%) en naar verre bestemmingen (+5%).

Bij de Europese bestemmingen stijgtTurkije dit jaar verder met 25% in de boekingen tot en met 10 juli, na al een goede zomerperiode vorig jaar. Griekenland, dat het verleden jaar tijdens de Olympische Spelen het meer moest hebben van sporters dan van georganiseerde reizigers, ziet zijn boekingen van Nederlandse vakantiegangers stijgen met 15%.
Een stijging is er ook voor Portugal (+8%) dat verleden jaar vooral veel voetballiefhebbers over de vloer kreeg. Georganiseerde reizen naar het cultureel en culinair interessante Spanje blijven steken op -4%. Egypte, en dan vooral de populaire duiksteden aan de Rode Zee Hurghada (+11%) en Sharm el Sheikh (+39%), noteert voor deze zomer meer georganiseerde Nederlanders op vakantie (+14%) dan verleden jaar.

Verre bestemmingen

Vliegen we ver, dan zijn het: het Caraïbisch Gebied (+18%), de Verenigde Staten (+12%), het Verre Oosten (+9%) en Australië/Nieuw Zeeland (+18%) die in trek zijn bij de Nederlanders. Indonesië (+56%) en Thailand (+14%) blijven aantrekkelijk. Het natuurschone eiland Sri Lanka (-76%) en het altijd zo populaire duikoord Malediven (-62%) moeten het deze zomer met minder Nederlandse toeristen doen. China (+47%) en Vietnam (+47%) zien de belangstelling voor hun land groeien.
Georganiseerde busvakanties vanuit Nederland blijven achter (-13%) t.o.v. vorig jaar tot en met 10 juli. Echter, de ANVR touroperators laten weten dat het aantal rondreizen per touringcar na aankomst met het vliegtuig in het bestemmingsland alleen maar in populariteit toeneemt.

Autovakanties

Ook autovakanties staan deze zomer onder druk (-7%). De hoge benzineprijs en de in verhouding scherpe prijs voor pakketreizen ligt hier mogelijk mede aan ten grondslag. Autovakantieland bij uitstek, Frankrijk, ziet minder (-6%) Nederlandse vakantiegangers deze zomer. Italië (+9%) en Oost Europa (+16%) zijn deze zomer wel in trek als georganiseerde autovakantielanden.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats