Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Kerstmarkten in Duitsland
>Zonsverduistering 2008


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Zonsverduistering Turkije in 2006

Turkije verwacht op 29 maart 2006 een totale zonsverduistering. Het zogeheten totaliteitspad – de strook waarbinnen de complete zonsverduistering te zien is – loopt dwars door Turkije heen.

De strook waarbinnen de zonsverduistering in zijn totaliteit te zien zal zijn, ligt ongeveer tussen Patara en Gazipasa aan de Turkse zuidkust tot en met Terme en Trabzon aan de Turkse noordkust. De populaire badplaatsen Antalya en Alanya aan de Turkse Riviera en het veelbezochte Cappadocië liggen in de verduisteringszone. Ook plaatsen als Giresun, Amasya, Sivas, Aksaray en Konya zijn ideaal gelegen. ‘Maar toch zou ik bezoekers op het hart willen drukken nu ook eens deze gelegenheid aan te grijpen om onze noordkust te bezoeken. De Zwarte Zee kust is veel rustiger en groener en heeft vele prachtige baaien’, aldus mevrouw Þen.

Vier minuten

Precies in het midden van het totaliteitspad zal de eclips het langst te zien zijn, een kleine 4 minuten. Op deze centrale lijn liggen de plaatsen Side en Manavgat aan de Zuidkust en Tokat en Ordu in het Noorden. Aan de toeristische zuidkust zal het rond 13.54 uur lokale tijd bijna vier minuten volledig donker zijn. In Noord-Turkije begint de verduistering op woensdag 29 maart ongeveer om 14.09 uur en zal men daar zo’n 3 ½ minuut in het donker gehuld zijn.

Volgende eclips

Zowel de Nederlandse als Turkse reisindustrie verwachten een grote vraag naar eclipsreizen en zien het als een welkome stimulans. Traditioneel is er in de maand maart voldoende accommodatiecapaciteit beschikbaar. Naar verwachting zullen veel eclipstoeristen er een korte of langere vakantie aan vastplakken. De eerstvolgende eclips zal in augustus 2008 boven Siberië te zien zijn, in Nederland zelf zal dat pas het geval zijn in 2135.
Verschillende Nederlandse touroperators bieden reeds eclipsreizen naar Turkije aan. Ook op www.eclipse2006.boun.edu.tr vindt men meer info over de zonsverduistering in Turkije.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats