Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Noordwestelijk ItaliŽ ideaal voor golfers
Alle artikelen


Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol

Elk jaargetijde leent zich voor een korte of langere vakantie op de boerderij in de Italiaanse Alpen van het zonnige Zuid-Tirol. In de lente kun je op de boerderijen al in korte mouwen van de warme zon genieten, terwijl de bergtoppen nog wit zijn. 's Zomers spelen de kinderen in het hooi, terwijl de volwassenen een middagje de appelboomgaarden intrekken. In de herfst kunnen wandelaars tijdens fantastische tochten kennis maken met ongerepte flora en fauna. 's Winters kruipt de sportieve skiŽr bij de knusse houtkachel in de warme stube.

Gastvrijheid wordt in de mooie Zuid-Tiroler bergen en dalen al eeuwenlang met hoofdletters geschreven. Gastvrijheid wordt op de boerderijen in Zuid-Tirol met een hoofdletter geschreven. Dat begint al bij het ontbijt met zelfgemaakte producten zoals Zuid-Tirools spek, verse almkaas, honing, jam en ovenvers brood. Met hun nuchtere en traditionele leefwijze scheppen de boeren en boerinnen een oase van rust voor met name mensen uit de grote stad. Wie aansluiting zoekt bij het boerengezin voelt zich hier al snel thuis. Veel vaste gasten weten hun weg naar de bergboerderij elk jaar weer te vinden.
Diverse Zuid-Tiroolse boerderijen hebben zich gespecialiseerd in vakanties. Er zijn in totaal negen categorieŽn, gericht op individuele wensen van vakantiegangers zoals de biologische boerderij, de allergievriendelijke boerderij, de ruiterboerderij, de historische boerderij, de wellness-boerderij en natuurlijk de kindvriendelijke boerderij.
Boerderijen in Zuid-Tirol die naast het uitoefenen van het traditionele boerenbedrijf ook vakanties aanbieden die aan diverse voorwaarden voldoen, ontvangen het keurmerk 'Roter Hahn'. Roter Hahn staat voor het mooiste en beste wat de Zuid-Tiroolse boerderijen te bieden hebben. Boerderijen met het keurmerk hebben maximaal vier appartementen, waardoor een authentiek kleinschalig en oorspronkelijk onderkomen gegarandeerd is.

Zelf gebakken boerenbrood
Onthaasten in de vakantie is in het Italiaanse Zuid-Tirol la lang geen luxe meer. Op diverse boerderijen kun je er met de gastvrouw je eigen lokale brood bakken, jam maken met verse vruchten van de boomgaarden, het vee verzorgen en de boer helpen de koeien te melken. Voel je verbonden met de natuur en kom herboren terug. Zelf gebakken boerenbrood met boter uit de boerenkarn, dat is pas onthaasten op de bergboerderij in Zuid-Tirol. Brood bakken kun je bijvoorbeeld op de Ronacherhof op de berg Renon/Ritten ten noorden van de stad Bolzano/Bozen. Hier kun je niet alleen genieten van producten van de boerderij, maar je kunt er ook de 'Rauchkuchl' (de ruimte waarin de boeren spek roken) bezichtigen en zien hoe schapenwol wordt verwerkt. Op de gezinsvriendelijke Aussermairhof in het dal Val Casies/Gsiesertal kun je bijna dagelijks zien hoe van romige melk boter wordt gemaakt. Natuurlijk smeer je die meteen op het zelfgebakken brood voor een smakelijke lunch tijdens een stevige wandeling. Bovendien mag iedereen zelf de nodige ingrediŽnten voor de maaltijden op de boerderij uit de kruiden- en moestuin halen.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats