Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Denemarken pakt uit met Hans Christian Andersen

Op 2 april 2005 was het precies 200 jaar geleden dat Hans Christian Andersen op het Deense (sprookjes)eiland Funen werd geboren. Dit heuglijke feit werd niet alleen in Denemarken, maar wereldwijd uitgebreid herdacht en gevierd.

Hans Christian Andersen is wereldberoemd door de sprookjes die hij heeft geschreven, zoals ‘De nieuwe kleren van de keizer’, ‘De kleine Zeemeermin’ en ‘Het lelijke jonge eendje’, maar hij hield zich ook bezig met theater, teken- en papierknipkunst. Een veelzijdig kunstenaar dus.
H.C. Andersen reisde ook veel binnen Denemarken. Hij werd uitgenodigd door de adel en bezocht dan kastelen om daar zijn sprookjes te vertellen, te tekenen en papierknipsels te maken voor het publiek. H.C. Andersen heeft ook een tijdje op diverse plaatsen in de Deense hoofdstad Kopenhagen gewoond. Zijn geboortehuis in Odense op het eiland Funen is tegenwoordig een museum. Overal in Denemarken heeft Andersen zijn sporen achtergelaten.

Activiteiten

Heel Denemarken ‘pakt uit’ met het grootste culturele festival dat daar ooit werd georganiseerd. Het Deense sprookje begon op 2 april 2005, de geboortedag van Hans Christian Andersen, met een wereldwijde televisie-uitzending van de openingsceremonie van alle festiviteiten in Denemarken. En het feest loopt door tot 6 december 2005. Voortdurend vinden overal festiviteiten plaats en het uitgebreide programma omvat heel veel: van grootschalige internationale evenementen, televisie-uitzendingen, concerten, exposities, theater- en operaproducties tot plaatselijk activiteiten voor kinderen.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats