Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress Ún gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Veilig fietsen in avontuurlijk Bulgarije

Wie aan fietsen denkt, denkt niet automatisch aan Bulgarije. Toch staat dit land onder de professionele fietsers bekend als een veilig en avontuurlijk fietsland. Er wordt zelfs beweerd dat het er beter fietsen is dan in de Ardennnen.

Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van Bulgarije, zo ook fietsers. Waar de afgelopen jaren vooral zonaanbidders en wintersporters het prachtige, afwisselende landschap van Bulgarije begonnen te verkennen, zijn nu ook de fietsers aan de beurt.

Bergtoppen

Bulgarije kent bergtoppen met hoogtes tot bijna 3000 meter. Dit zijn aanzienlijke hoogtes maar de hellingen zijn niet erg zwaar, naar verluidt zelfs beter te nemen dan de hellingen in de Ardennen. Het wegdek is daarentegen wat minder goed. Het merendeel van de wegen is wel geasfalteerd, maar er zijn hier en daar wat wel wat gaten, wat dus extra aandacht vereist van de fietser. Voor eventuele reparaties aan de fiets kunt u in de grote steden terecht bij een fietsenmaker en in het binnenland bij plaatselijke garages.

Veilig

Ook voor een 'eenzame' fietser is het land veilig te doorkruisen. De gastvrijheid van de Bulgaren maakt het zelfs tot een waar genoegen om door het uitgestrekte landschap te fietsen. In de grote steden, en dan voornamelijk Sofia, is het wat gevaarlijker. Hier zijn de automobilisten wat minder gewend aan fietsers in het verkeer en is het dus zaak om goed op te letten. Voor de geoefende fietser zal dit echter geen probleem zijn.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats