Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Onbekende kastelen in Wales

Wales heeft per vierkante kilometer meer kastelen dan welk land ter wereld ook. De geschiedenis van Wales gaat eeuwen terug en bevat luisterrijke ingrediŽnten over onder andere Koning Arthur, Merlijn de Tovenaar, ridders, heksen en spookkastelen. De ruim 600 kastelen die het land rijk is, zijn dan ook niet voor niets populaire bezienswaardigheden.

Enkele van 's werelds bestbewaarde middeleeuwse kastelen bevinden zich in Wales. Niet voor niets genieten maar liefst vier kastelen de status van Unesco Werelderfgoed, te weten de kastelen van Conwy, Beaumaris, Harlech en Caernarfon.

Avontuurlijk

Naast het bezichtigen van verschillende wereldberoemde kastelen, leent Wales zich ook uitstekend voor een rondreis langs minder bekende pareltjes. Verspreid over het afwisselende Welshe landschap bieden honderden kleinere en soms zelf bijna verscholen kastelen en ruines mogelijkheden voor een avontuurlijke reis terug in de tijd.
Een bijzondere groep relatief onbekende kastelen, de zogenaamde ĎNative Welsh Castles' ontbreekt vaak in de reisgidsen, maar is een bezoek meer dan waard. Deze kastelen, die door de oorspronkelijke bewoners van Wales zijn gebouwd, gunnen bezoekers een spectaculaire blik in het verleden.

Indrukwekkend

Sommige Native Welsh Castles doen absoluut niet onder voor hun bekendere familieleden, Castell Dinas Bran beschikt bijvoorbeeld over een minstens even indrukwekkende ommuring als het kasteel van Conwy en het adembenemende uitzicht vanaf Castell y Bere in het zuiden van Snowdonia is voor velen zo indrukwekkend als de veelgefotografeerde omgeving van het kasteel van Harlech.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats