Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress n gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Te voet met stok over stenen

Actief de natuur beleven - stap voor stap heeft de gewrichten beschermende Nordic Walking meer en meer aanhangers. Of u nu thuis bent of op vakantie gaat, de trendy sporttak hoort er gewoonweg bij. Personen op zoek naar beweging en die in Zwitserland op vakantie zijn vinden in het "Engadin Nordic Park" een Eldorado van walkingroutes voor elke moeilijkheidsgraad. Meer dan 30 routes leiden door de omliggende natuur van de bergwereld van de Engadin. Vier van deze goed aangegeven routes hebben hun vertrekpunt in het schilderachtige Celerina.

Oorspronkelijk als zomertraining voor professionelen ontwikkeld, werd Nordic Walking in 1997 als zelfstandige fitness sporttak in Finland voorgesteld. Sindsdien heeft deze sporttak steeds meer volgelingen van alle leeftijdsgroepen. In het bijzonder in en rond Celerina kan deze sport heerlijk beoefend worden in een adembenemende bergwereld. De vier Nordic Walking routes van het Celerina Nordic Park zijn tussen zes en twaalf kilometer lang en bieden voor elk iets: naast een rondweg voor beginnelingen zijn er twee routes met een medium zwaartegraad, en n route voor getrainde walkers. Voor beginnelingen is er de rondweg die van de oever van de Inn tot aan het kleine vliegveld van Samedan leidt. Op zes kilometer volgt de op anderhalf uur aangelegde walking route de loop van de rivier die zijn naam aan Engadin gegeven heeft. Voor de terugweg naar Celerina tot het vertrekpunt, de kerk San Gian, zijn er verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld langs de "Flaz vegl". Deze relatief vlakke route is uitstekend geschikt om zich in het hooggebergte te acclimatiseren. Gematigd bergop leidt de zeveneneenhalf kilometer lange route van het Talstation van de bergbaan van Celerina naar Saruels over God da las Tschainas naar Alp Saluver op een hoogte van 2056 meter. Daarna gaat het voor de Nordic Walkers voorbij aan de idyllisch gelegen hut voor natuurvrienden Cristolais naar het natuurleerpad waar u informatie kunt inwinnen over de flora en de fauna in het gebied. Met een beetje geluk kunnen hier ook wilde dieren geobserveerd worden. Bovendien laat bij goed weer een heerlijk uitzicht in het dal van de Unterengadin een onvergetelijke indruk na.

Mooi uitzicht

Voor goed getrainde personen is de steile route van Celerina over Alp Saluver naar Marguns precies wat ze nodig hebben. Bij deze bestijging moet een hoogteverschil van ongeveer 700 meter overwonnen worden. Wie voor de eenvoudigere variante kiest rijdt met de kabelbaan tot naar Marguns en gebruikt het hooggelegen excursiedoel als uitgangspunt om de route verder te zetten. Van hieruit leidt een gemakkelijke weg met een mooi uitzicht over het berg- en merenlandschap van Oberengadin onder de Piz Padellas naar Alp Muntsch. Een mogelijke afdaling is de sterk hellende bosweg naar Samedan. Wie liever op ng moeilijkere terreinen wil wandelen gebruikt de zeven kilometer lange route met een hoge moeilijkheidsgraad van Celerina over de Alpenweiden naar Marguns. Afhankelijk van de conditie bestaat bij Munt de la Bescha de mogelijkheid om de tocht naar Alp Muntatsch verder te zetten of bergop naar het bergstation Trais Fluors te lopen.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats