Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Toekomst reisbureaus onzeker

Het boeken van vakanties via internet neemt een enorme vlucht. De helft van alle reizen wordt via deze weg geboekt. Vorig jaar lag dit perecentage nog op 35 procent. Met de toenemende groei van het internet als belangrijkste boekingskanaal, verliezen de reisbureaus in ons land steeds sneller terrein. Werd in 2003 nog 41 procent van de reizen op deze plek geboekt, vandaag de dag doet nog maar 29 procent van de Nederlanders dat. Dit zijn de belangrijkste resultaten uit het jaarlijkse onderzoek ‘Consumer’s Choice of Channels’ van accountants- en adviesorganisatie Deloitte.

Het onderzoek van Deloitte is uitgevoerd onder 3.300 personen die de afgelopen 12 maanden een reis hebben geboekt. Naast informatie over de wijze van boeken, geeft het onderzoek ook antwoord op de wijze waarop er naar informatie over vakanties wordt gezocht. Een overgrote meerderheid (80%) van de ondervraagden geeft aan zich voor de laatst geboekte reis te hebben geďnformeerd via het internet tegenover slechts 11 procent via het reisbureau. De respondenten noemen snelheid en gemak als belangrijkste argumenten voor de keuze voor internet. Opvallende uitkomst in het onderzoek is de loyaliteit van de consument aan het eenmaal gekozen kanaal. Indien men informatie inwint via het Internet, zal er ook in 64 procent van de gevallen geboekt worden via internet. Voor het reisbureau geldt dit voor maar liefst 91 procent van de consumenten.

Einde niet in zicht

Onno Oldeman, director bij de industrygroup Travel, Hospitality & Leisure van Deloitte en verantwoordelijk voor het onderzoek, geeft aan dat internet de markt in grote mate heeft veranderd en het einde nog niet in zicht is. “Binnen de reisbranche zijn al enkele jaren dramatische veranderingen in krachtsverhoudingen gaande. Door het internet weet de consument veel eenvoudiger zijn vakantiereizen te vinden en andersom hebben de leveranciers veel directer toegang tot de consument. Dit heeft verregaande gevolgen voor de gehele reisketen, met name voor de reisbureaus. Zowel qua consumentenvoorkeur als efficiency steekt het reisbureau schril af tegen het internet. In de huidige vorm stelt dit de reisorganisaties voor een acuut probleem voor de toekomst van hun winkels. Het onderzoek toont aan dat juist die aspecten die het internet biedt, gemak en snelheid, nooit door de reisbureaus kunnen worden geboden. Het reisbureau kan ook qua kosten niet op tegen het veel goedkopere internet. Zo zijn de boekingen voor de reisorganisaties via de reisbureaus vier maal duurder in vergelijking tot boekingen via de virtuele weg. Alleen kostenbesparingen zijn niet voldoende, de reisbureaus hebben een groot positioneringsprobleem."


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats