Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Thailand blijft in trek

De Nederlandse toerist blijft Thailand trouw. In de eerste vijf maanden van dit jaar noteerde de populairste vakantiebestemming in Azië vanuit Nederland een groei van 4,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Voor de langere termijn zijn de verwachtingen met een plus van bijna 50 procent tot 2008 nog aanzienlijk positiever.

Harry Betist van het Thais Verkeersbureau: "Thailand is en blijft enorm populair onder Nederlandse vakantiegangers. Het land is verreweg marktleider binnen Azië en behoudens een teruggang in februari is op bestemmingsniveau niets te merken van de gevolgen van de tsunami. De verschuiving van Phuket naar andere strandgebieden en badplaatsen met name aan de zuidoostkust, waar Koh Samui, het grootste eiland in de Golf van Thailand, sterk aan populariteit heeft gewonnen, is wel een korte termijn effect van de ramp”.

Rondreizen

Er blijft vanuit Nederland een sterk accent op het maken van rondreizen en het bezoeken van de hoofdstad Bangkok. Naar verwachting zullen de boekingen voor Phuket - dat vrijwel volledig hersteld is en garant staat voor een prima vakantie - in de loop van het volgende winterseizoen zich weer gaan normaliseren. “Alleen Khao Lak (ten noorden van Phuket) wordt voorlopig nog ontraden als vakantiebestemming," aldus Harry Betist.
Het Thais Verkeersbureau blijft daarom optimistisch over de toekomstige groei en richt zich daarbij op het gehele land, inclusief de westkust. Bovendien zijn er vele nieuwe opties aanwezig of in ontwikkeling, die het bezoek aan het "land van de glimlach" de komende jaren zullen bevorderen. Daarbij kan worden gedacht aan een sterker accent op spa en wellness, ontdekking en adventure, maar ook aan een verdere uitbouw van de functie van Bangkok als ‘gateway’ naar de rest van Zuidoost-Azië. Volgens het Thais Verkeersbureau is het opvallend dat het aantal herhaalbezoeken naar Thailand het aantal "first timers" overstijgt. Harry Betist: “Dat bevestigt nog eens heel nadrukkelijk de toegevoegde waarde van een Thaise vakantie en ook, dat de verwachtingen van bezoekers worden waargemaakt of zelfs worden overtroffen”.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats