Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Vakantie- en reistrends zomer 2005

Nieuwe, voordelige charterbestemmingen, een uitbreiding van het aanbod aan accommodaties, bijzondere toeristentrekkers en lage dollarkoersen zijn slechts enkele factoren die van invloed zijn op de keuze van de vakantiebestemming voor het zomerseizoen 2005. De reis- en vakantiemerken in de ‘World of TUI’ voorspellen dertien bestemmingen en vier minitrends die komende zomer ‘hot’ worden. We behandelen er vijf, namelijk Thailand, Jamaica, Bali, Marokko en Turkije.

Ondanks het feit dat de zuidelijke kusten van Thailand zwaar geteisterd zijn door de zeebeving, wordt verwacht dat het land weer snel op de toeristische kaart zal staan. Zeker wat betreft de rondreizen en Bangkok. Maar ook door de opkomst van de Thaise keuken in ons land, de veiligheid op de diverse bestemmingen en het uiterst vriendelijke prijspeil ter plaatse. Het deed Holland International besluiten tot het uitbrengen van een aparte, 100 pagina’s tellende Thailand brochure. Mede dankzij de samenwerking met Phuket Air, die drie keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok vliegt, kunnen vakanties uiterst voordelig worden aangeboden. Vanaf de Thaise hoofdstad zijn verbindingen naar tal van bestemmingen in het gehele land mogelijk. Dankzij deze vluchten kan de klant rondreizen, arrangementen en hotels eindeloos met elkaar combineren. Ook omvangrijk is het zogenaamde ‘à la carte’-aanbod. Uniek is het ‘Thailand off the Road’ arrangement. Vakantiegangers maken in een karavaan van maximaal twaalf jeeps ritten naar bekende en onbekende plaatsen.

Jamaica

Mede door de alsmaar dalende dollarkoers zijn verre reizen en vakanties naar exotische bestemmingen voor een steeds groter publiek toegankelijk geworden. Arke en Holland International voegen Jamaica toe aan het brede assortiment voordelige charterbestemmingen in de Caribbean. De bakermat van reggae en rasta wordt elke donderdag aangevlogen door HollandExel, die ook op deze intercontinentale vlucht het 3-klassen concept hanteert: Economy, Comfort en Business Class. Voor een toeslag van € 48 p.p. enkele reis geniet de passagier van maar liefst 8 centimeter meer beenruimte. En vanuit de strandbestemmingen Negril, Montego Bay en Ocho Rios kan hij tal van verrassende excursies maken. Bijvoorbeeld de Reggae excursie of de Bob Marley tour. Het prijspeil op het eiland is uiterst vriendelijk. Een lunch van patty (vleesbroodje) met een drankje kost circa € 1,50. Voor een diner rekent een restaurant zo’n € 15. Voor de vakantieganger die liever volledig georganiseerd op reis wil, heeft Holland International de nieuwe busrondreis ‘Jamaica Sunshine’. Enkele cruises van Zeetours Cruises doen Jamaica ook aan.

Bali

Bali is weer in trek. De vakantieganger heeft het tropische paradijseiland weer helemaal ontdekt. Niet verwonderlijk, want dit eiland is volgens kenners de meest bijzondere vakantiebestemming ter wereld. Met een spectaculaire natuur, een fascinerende cultuur, een uitmuntende keuken én uiterst scherpe tarieven voor vlucht en verblijf. Holland International tekende een speciale overeenkomst met de nieuwe luchtvaartmaatschappij Phuket Air die maar liefst drie keer per week, via Bangkok, naar Bali vliegt. Deze frequente vluchten maken het aantal mogelijkheden in reisdagen enorm. De samenwerking met Phuket Air is een welkome opsteker na het van de markt verdwijnen van Garuda Indonesia. Een vakantie naar Bali op basis van 10 dagen en 7 nachten inclusief vlucht en hotel en exclusief taxen, is er vanaf € 499. Een ‘stop over’ in Bangkok behoort tot de mogelijkheden.

Marokko

Een reis door Marokko betekent letterlijk een reis door het sprookje van duizend-en-een-nacht, een duik in een totaal andere wereld. En dat zo dicht bij huis. De wonderlijke soeks in sprookjesstad Marakech, het imponerende woestijnlandschap van de Sahara en de heerlijke stranden aan de westkust. Steeds meer mensen ontdekken de ideale combinatie van strand, natuur en vreemde cultuur. Voor de Marokkaanse overheid reden om met ambitieuze plannen het toerisme te expanderen.

Vier jaar geleden, in 2000, bezochten 4,2 miljoen mensen Marokko. In 2010 verwacht het Noord-Afrikaanse land 10 miljoen bezoekers te mogen begroeten. Daarom wordt nu groots geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe hotels en resorts. Het aantal hotelbedden moet groeien van 75.000 in 2000 tot 230.000 bedden in 2010. Voor de zomer van 2005 bieden Arke, Holland International, De Boer & Wendel en Isropa Reizen een uitgebreid aanbod van strandaccommodaties, rondreizen, city-trips en bijzondere extra’s in Marokko. Isropa Reizen biedt voor zomer 2005 reizen waarin Essaouira kan worden gecombineerd met Marrakech of Fès met Afourer. Enkele cruises van Zeetours Cruises door de Middellandse Zee gaan ook aan land in Casablanca.

Turkije

Turkije is de sterkst groeiende vakantiebestemming van de afgelopen jaren. Het heerlijke klimaat, de voordelige accommodaties, de voortreffelijke keuken, de gastvrije bevolking en de uitstekende strandfaciliteiten zijn de belangrijkste redenen om voor Turkije te kiezen. In het nieuwe zomerseizoen openen minimaal vijftien nieuwe resorts hun deuren. Met veel faciliteiten en vaak een all inclusive formule, het concept dat ook in Turkije in populariteit toeneemt.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats