Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Nederlanders verspillen vaak vakantiedagen

Iedereen verdient een vakantie, bovendien hebben mensen hun vakantie ook gewoon echt nodig. Een online survey in opdracht van Expedia, uitgevoerd door Harris Interactive®, brengt interessante onderlinge verschillen tussen landen aan het licht. Onderzoek onder volwassen werknemers in de VS, Engeland, Frankrijk en Nederland wijst uit dat Nederlanders het meest geneigd zijn om niet al hun vakantiedagen te benutten. Ze verspillen ze gewoon.

Frankrijk wint met gemak de prijs voor het grootste aantal vakantiedagen met een gemiddelde van 39 dagen per jaar. Nederlanders hebben er slechts 25, Britten 23 en Duitsers 27. Maar denk vooral ook eens aan onze arme vrienden in de VS, die het met gemiddeld slechts 12 dagen per jaar moeten doen. Het verhaal wordt nog treuriger wanneer we zien dat in sommige landen mensen niet alle vrije dagen waar ze recht op hebben, benutten. Gemiddeld leveren Fransen en Duitsers per jaar één van hun vakantiedagen in. Engelsen leveren slechts een gedeelte van een dag in. De slecht bedeelde werknemers in de Verenigde Staten, leveren drie van hun toch al beperkte aantal vakantiedagen in.

Grote verspillers

De Nederlanders spannen de Europese kroon. Van alle Europeanen, zijn zij met het inleveren van twee vrije dagen per jaar de grote verspillers. Procentueel gezien neemt 42% van de Nederlanders niet alle vakantiedagen op. Dat is zelfs meer dan in de VS, waar 31% van de mensen niet alle vakantiedagen opneemt. In Frankrijk is dat 18% van de mensen en in Duitsland is dat slechts 17% van de mensen.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats