Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Valencia: zon, klasse en... golf

Het hele jaar door zon, het mediterrane briesje, de vloeiende kustlijn en ruim twintig professionele golfbanen, maken de provincie Valencia tot een waar golfparadijs. Tel daarbij op de culinaire hoogstandjes, de ruime keus aan accommodatie, de talrijke spa-resorts en eeuwenoude tradities en feesten, en je begrijpt waarom dit gebied favoriet is bij golfers over de hele wereld.

Vanaf het panoramische Castellón in het noorden tot de Campoamor in het zuiden liggen 21 schitterende golfbanen. Eén daarvan is El Safer Golf Club, ontworpen door Javier Arana, waar eerder The Seve Trophy gespeeld werd. Ook de overige twintig banen zijn van de hand van internationaal erkende ontwerpers. Vrijwel elke baan is qua kwaliteit en faciliteiten opgezet voor competities op topniveau. De onderlinge verschillen in ontwerp en ligging verzekeren professionals en amateurs van speelplezier; geen enkele ronde, geen enkele hole is hetzelfde.

De ideale omgeving

Het mediterrane klimaat van de regio Valencia garandeert 356 zonnige dagen met hier en daar een zachte bries; ideaal voor een ontspannen golfpartij of elk ander verblijf in de buitenlucht. Valencia kent ruim vijfhonderd kilometer kustlijn; waarlangs diverse golfbanen liggen. Veel clubs bieden tevens accommodatie aan. Niet ver het binnenland in doet de natuur van zich spreken. In de landhuisjes en kleine hotels rondom de golfbanen kun je je in alle rust terugtrekken en de pittoreske heuvels, bergweggetjes, beekjes en fauna verkennen.

Lokale charme

Tussen de partijen door is het zeker aan te raden te genieten van de lokale keuken: gastronomie is al eeuwenlang van grote waarde voor deze streek. Valencia kent hierdoor vele traditionele gerechten en kookmethoden. De zee en boerenmarkten bieden restaurants continue verse vis, vlees, groenten en fruit. Ook op het gebied van wijnen en cava's (equivalent van champagne), kan de kenner in Valencia zijn hart ophalen.

Valencia's respect voor traditie brengt met zich mee dat er het hele jaar door bijzondere en kleurrijke feesten gevierd worden. Voorbeelden hiervan zijn Moros y Cristianos, Fallas (19 maart), de Magdalena fiestas in Castellón (maart) en Misteri d'Elx.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats