Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Verhalen over onbekend CalabriŽ

De Zuid-Italiaanse laars is voor de meeste Nederlandse toeristen niet het allereerste reisdoel in ItaliŽ. Toch is het een boeiende bestemming, die de echte liefhebber van het land meer zal aanspreken dan menig populair toeristenoord. Nederlander Remko Tekke schreef er een inspirerend boek over.

Remko Tekke studeerde en werkte een aantal jaren in CalabriŽ en werd op slag verliefd, zo blijkt uit zijn boek. 'Bijna elke week werd door de universiteit in het weekend een uitstapje georganiseerd om de studenten kennis te laten maken met de regio; als ik maar enigszins kan, ga ik mee', schrijft hij. 'Zo langzamerhand ken ik daardoor CalabriŽ en SiciliŽ beter dan de gemiddelde Calabrees of Siciliaan'.

Oneindig scala

'Behalve naar culturele bestemmingen, gaan we vaak gewoon de indrukwekkende natuur in; volgen de loop van een fiumara, beklimmen rotspartijen, of nemen een douche onder een waterval. CalabriŽ heeft op dat vlak een oneindig scala aan mogelijkheden te bieden', aldus Tekke in ťťn van de hoofdstukken uit 'Dansen op vulkanen'.
Na een tijdje in Nederland keert hij terug naar de wonderlijke Zuid-Italiaanse wereld, die hij in eigen land zo intens heeft gemist en waarmee hij een heel gepassioneerde haat-liefdeverhouding opbouwt.

Gastvrije mensen

Met zijn subtropisch klimaat, rijke geschiedenis, ongerepte stranden, gastvrije mensen en bijzondere keuken, lijkt Zuid-Italiaanse CalabriŽ op het eerste gezicht weer ronduit paradijselijk... Het dagelijks leven in de teen van de Italiaanse laars, heeft echter ook ernstige nadelen.
Ondanks het feit dat ook dit deel van ItaliŽ inmiddels deel is van de zelfde Europese Unie, bestaan er nog steeds op vrijwel elk vlak -behalve het lidmaatschap van die unie-  enorme culturele verschillen tussen de Nederlandse en Italiaanse maatschappij.

Mythische schoonheid

Of dat een rijkdom is, of juist een tekortkoming, verschilt erg nadrukkelijk van geval tot geval. CalabriŽ is van een betoverende, haast mythische schoonheid, boeiend ůůk door een manier van redeneren van de lokale bevolking die compleet afwijkt van die van de Nederlandse.
Het maakt CalabriŽ -eigenlijk zo dichtbij, maar toch voor ons in het hoge Noorden hťťl ver weg- zonder meer tot een andere, intrigerende wereld. Tekke's boek geeft inzicht en begrip en zorgt voor nog meer herkenning ťn waardering bij een bezoek.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats