Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress ťn gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Vogelgriep in Turkije en RoemeniŽ

Omdat vogelgriep nu ook in Turkije en RoemeniŽ voorkomt, worden de adviezen van het Landelijk CoŲrdinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR) die sinds 2003 voor vele Aziatische landen gelden, nu ook van kracht voor reizigers naar Turkije en RoemeniŽ. Sinds december 2003 zijn er in meerdere Aziatische landen uitbraken van vogelgriep (of vogelpest) bij kippen en ander pluimvee gemeld. De verwekker van deze vogelgriep epidemie is het Ďaviaire influenzavirus A/H5N1í ofwel het vogelgriep-virus.

Dit vogelgriep-virus is niet erg besmettelijk voor mensen Wereldwijd heeft het tot ruim 100 infecties bij mensen geleid. Wel kan besmetting ernstig verlopen: van deze 100 mensen zijn ruim 60 mensen overleden. Al deze mensen hadden intensief lichamelijk contact gehad met pluimvee. Slechts ťťnmaal is mogelijke overdracht van mens op mens aangetoond. Een vaccin tegen het H5N1 vogelgriepvirus is in ontwikkeling maar op dit moment nog niet beschikbaar. Het griepvaccin voor mensen beschermt niet tegen vogelgriep. Alleen mensen die op pluimveeboerderijen werken of veel met vogels in contact komen worden wel gevaccineerd met het griepvaccin voor mensen: dit beschermt hen niet tegen het oplopen van vogelgriep, maar kan helpen voorkůmen dat er een gevaarlijke variant van het griepvirus ontstaat.

Advies voor reizigers naar landen waar vogelgriep heerst :

- Vermijd zoveel mogelijk direct contact met watervogels en pluimvee, mest is ook een mogelijke bron van besmetting;
- Ga niet naar markten waar watervogels en pluimvee worden of werden verhandeld;
- Was veelvuldig uw handen als u zelf watervogels en/of kippenvlees bereidt;
- Eet alleen goed gegaarde watervogels en kippenvlees (minimaal 70 graden), ook in restaurants;
- Indien u na bijv. een bezoek aan een vogelmarkt ziekteverschijnselen ervaart, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met een arts.

Het heeft geen zin reizigers te vaccineren met het griepvaccin. Ook wordt reizigers niet geadviseerd om antivirale middelen mee te nemen.

Verbieden import

De Europese Unie verbiedt vooruitlopend op de definitieve uitslagen van de laboratoriumtesten, vanaf maandag 10 oktober 2005 de import van siervogels en onbehandelde veren uit Turkije. De import van pluimvee, consumptie-eieren, broedeieren en pluimveevlees vanuit Turkije was al verboden. Deze maatregelen worden genomen vanwege de zeer sterke verdenking op hoog pathogene Aviaire influenza (vogelgriep) in Turkije. In de regio Balikesir in het noord-westen van Anatolie in Turkije is op een kalkoenhouderij een zeer sterke verdenking op vogelgriep. Op de kalkoenhouderij met 1800 kalkoenen met vrije uitloop zijn 1700 dieren gestorven na de eerste klinische symptomen. De overgebleven dieren zijn geruimd. De Turkse overheid heeft strenge bestrijdingsmaatregelen genomen. De uitslagen van de laboratoriumtesten worden zo spoedig mogelijk verwacht.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats