Reizen.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de reiziger

Meest bekeken
>Natuur in India
>Zonsverduistering Turkije in 2006
>Kerstmarkten in Duitsland


Recente artikelen
>Verkennen van Lissabon
>Naar Zuid-Afrika voor cosmetische chirurgie
>Kerst in Valencia
>Verlies stress én gewicht in Duitse kuurhotels
>Santos Lissabon magneet voor trendy designers
>Sosoye behoort tot de mooiste dorpen van Ardennen
>Vakantie op boerderijen in Zuid-Tirol
Alle artikelen


Nederlander wandelt op vakantie

De Nederlander zit tijdens zijn vakantie nauwelijks stil. Wandelen staat bovenaan de Top5 van het vakantie-activiteitenlijstje (62,7%). Dat blijkt uit recent onderzoek van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO).

De creativiteit van de vakantie-activiteiten houdt daarmee overigens wel vrijwel op. Op de vierde positie staat namelijk roeien en kanoën, maar die scoren slechts 2,8 procent. Tennissen en squashen halen met 2,7 procent de vijfde plaats. Daarna volgen paardrijden, zeilen en golf spelen.

Bij het CVO-onderzoek dat vier keer per jaar onder een panel van 6500 Nederlanders wordt gehouden, is verschil gemaakt tussen \'actief bezig zijn\' en met passief \'iets te doen hebben\'. In de laatste categorie vallen bijvoorbeeld ook zonnnebaden en vissen. Als beide soorten in één lijst worden gevoegd, dan blijft wandelen koploper, gevolgd door uit eten gaan in een restaurant (60,9%). De derde plaats wordt dan ingenomen door tochtjes met de auto (53,5%) en daarna volgen zwemmen en funshoppen (34,6%).

Bonnefooi

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Nederlander minder \'op de bonnefooi\' op vakantie gaat. Het aantal vakanties waarbij het vervoer en/of verblijf vooraf via een instantie wordt geregeld, is namelijk in 2004 gestegen met 13%. Een verlaring is de opkomst van internet. In 2004 werd 34% van alle georganiseerde vakanties geboekt middels internet. In 2002 lag dit nog op 17% en in 2003 op 27%.

In totaal ging tussen 1 oktober 2003 en 30 september 2004 81% van de Nederlandse bevolking minstens eenmaal op vakantie. In 2003 was dat nog 82%. Evenals vorig jaar is het aandeel van buitenlandse vakanties weer gestegen. Van alle vakanties wordt nu 49% in het buitenland doorgebracht. Frankrijk blijft de toptien van buitenlandse bestemmingen aanvoeren, maar is nog niet hersteld van de daling van vorig jaar. Duitsland behoudt een tweede positie als vakantieland, en kon het afgelopen jaar zelfs een plus van 11% noteren. Turkije is de snelst opkomende bestemming, en heeft inmiddels Italië van de zesde plaats verdreven. De Olympische Spelen en het EK Voetbal hebben over het hele jaar bezien geen stijgend aantal vakanties naar Griekenland en Portugal teweeggebracht.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats